Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 18.232.179.5.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Vodič kroz kasko osiguranje

Vodič kroz kasko osiguranje


Skrivite li prometnu nezgodu, vaša polica obveznog autoosiguranja podmirit će troškove štete na tuđoj imovini i ozlijeđenih osoba. Ako je vaš automobil oštećen, štetu podmirujete sami. Ugovorite li kasko osiguranje, imate pravo na podmirenje štete na vlastitom vozilu čak i ako ste vi uzrokovali prometnu nezgodu. No, kasko je puno više od pokrića prometne nezgode, kako ga mnogi doživljavaju.

Muškarac stoji pored auta pored ceste zimi


Zašto je dobro imati kasko?

Prometne nezgode nisu rijetkost. Svakome se može dogoditi trenutak nepažnje i taj jedan trenutak dovoljan je da se automobil ošteti, a vaš novčanik isprazni. Ni prirodne nepogode ne biraju pa ako automobil, primjerice, nije garažiran, uvijek postoji opasnost da će ga oštetiti neki drugi auto na parkiralištu, tuča ili drvo u slučaju olujnog nevremena.

Pridodamo li tome mogućnost krađe ili provale u automobil, razbijenog vjetrobranskog stakla zbog udara kamenčića ili zločestog susjeda koji je na limariji iz obijesti ostavio tragove ključeva, jasno je da je automobil mudro zaštititi.

Osim štete na automobilu u prometnoj nezgodi, kasko pokriva i razne druge rizike, od prirodnih nepogoda pa sve do krađe vozila i vandalizma. Dobra vijest je što ga, za razliku od police autoosiguranja,  možete prilagoditi svojim potrebama i mogućnostima.

Možete odabrati puno kasko pokriće, što znači da je vaš automobil zaštićen od različitih rizika ili jedan od paketa s pokrićima koji odaberete.
Prije ugovaranja police svakako savjetujemo da dobro proučite uvjete osiguranja i pripadajuću dokumentaciju kako ne biste bili nezadovoljni otkrićem kako, primjerice, vaš kasko ne nadoknađuje štetu uzrokovanu smrzavanjem tekućine u hladnjaku ili potresom.  
 

Vožnja automobilom zimi

Tko može ugovoriti kasko osiguranje?

Kasko osiguranje može ugovoriti punoljetna osoba za vlastito ili tuđe vozilo.

Moram li kasko ugovoriti kod osiguratelja kod kojeg imam obvezno autoosiguranje?

Obvezno i kasko osiguranje automobila možete ugovoriti kod različitih osiguratelja. Police ni terminski ne moraju biti vezane, kasko možete ugovoriti tri mjeseca nakon registracije novog automobila, sve je stvar izbora.

Kako odabrati paket koji mi treba?

Da biste odabrali odgovarajući paket zaštite za vaš automobil, trebate procijeniti od kojih se rizika želite zaštititi, koliko vaše vozilo vrijedi, koliko se zapravo vozite i kako i koji iznos ste spremni izdvajati za kasko osiguranje. Primjerice, putujete li svakodnevno i provodite li u automobilu puno vremena, dobro će vam doći osiguranje od nezgode. Ako ste upravo kupili automobil, bilo bi ga dobro osigurati od krađe.

Prometna nezgoda

Koji sve paketi postoje? 

U UNIQA osiguranju možete odabrati jedan od pet paketa kasko osiguranja koji se razlikuju po pokrićima.

PREMIUM je puno kasko osiguranje sa sljedećim pokrićima:

 • PROMETNA NEZGODA uključuje sudar, udar, prevrtanje, iskliznuće, survavanje, oštećenje vozila nastalo u prometu i pogonsku štetu nastalu nakon krađe. Prometna nezgoda ne odnosi se na udar životinje i štetu nastale na parkiralištu od nepoznatog počinitelja.

 • FLEXA uključuje požar, udar groma, eksploziju pad zrakoplova. 

 • PRIRODNE NEPOGODE: tuča, direktan udar groma, snježne lavine, pritisak snijega, oluja, odron stijene/udar kamena, klizanje tla, poplave, bujice i visoke vode.

 • OSTALA POKRIĆA : pad ili udarac nekog predmeta, štete na parkiralištu, oštećenja tapeciranih dijelova uzrokovanih prilikom pružanja pomoći osobama koje su ozlijeđene u prometnoj nesreći ili na neki drugi način, pad snijega s krova, požar na kablovima, nalet divljači i domaćih životinja, životinjski ugrizi, manifestacija ili demonstracija.

 • KRAĐA VOZILA: krađa, provalna krađa, razbojstvo, razbojnička krađa ili protupravno oduzimanje vozila (smatra se da je vozilo nestalo ako se ne pronađe u roku od 30 dana, računajući od dana prijave nestanka vozila nadležnoj policijskoj postaji), neovlašteno korištenje vozila.

 • VANDALIZAM (štete nastale zbog zlonamjerne radnje ili obijesti trećih osoba)

OPTIMAL – obuhvaća sve rizike osim rizika krađe vozila i vandalizma 

KOMPAKT - obuhvaća rizike prometne nezgode, FLEXA i prirodne nepogode

STANDARD - obuhvaća rizike prometna nezgoda i krađa 

BASIC - obuhvaća rizik prometne nezgode

Pomoć na cesti

Koja dopunska pokrića mogu ugovoriti?

Uz osnovno pokriće kasko osiguranja moguće je ugovoriti jedno ili više dopunskih pokrića.  

 • SOS asistencija: pokriće jedne besplatne usluge popravka na cesti, jedne besplatne usluge prijevoza vozila od mjesta nesreće odnosno pronalaska vozila do najbliže radionice ili servisa i usluge čuvanja vozila do 7 dana

 • Osiguranje od nezgode za vozače i putnike u motornim vozilima: osiguranje koje omogućava isplatu štete vozaču i suvozačima u slučaju smrti ili trajnog invaliditeta kao posljedice te prometne nezgode. Vozač i putnici će dobiti isplatu bez obzira na to tko je skrivio prometnu nezgodu jedino uz uvjet da je došlo do spomenutih posljedica.

 • Trošak najma osobnog ili kombi vozila ako je vozilo osiguranika uništeno, nestalo ili oštećeno

 • Lom i oštećenje standardno ugrađenih stakala na motornim vozilima, osim stakala na svjetlima i zrcalima: obuhvaća štete od loma (uključujući napuknuće i raspuknuće) na vjetrobranskom (prednjem), zadnjem i bočnim staklima bez obzira na uzrok štete. Staklo je također stakleni krov (panorama). Ovim osiguranjem nisu obuhvaćena oštećenja na svjetlima (farovima), pokazivačima smjera  i vanjskim ogledalima, krovni prozor  (pokretni prozor na i krovu).

 • Osiguranje troškova pravne zaštite:  pokriva troškove zastupanja osiguranika u kaznenom ili prekršajnom postupku koji je protiv njega pokrenut radi prometne nezgode, koju je skrivio kao i troškove kaznenog ili prekršajnog postupka koje mora snositi osiguranik. Novčane kazne izrečene u tim postupcima nisu u pokriću.

Što nije pokriveno kasko osiguranjem?

Kasko osiguranjem ne možete dobiti odštetu ako vam se pokvari motor vozila ili ako napravite štetu upravljajući vozilom bez vozačke dozvole. Također, kasko ne vrijedi ako ste štetu prouzročili vozeći pod utjecajem alkohola ili narkotika ili ako ste je namjerno izazvali. Ako u vaše vozilo niste ugradili opremu propisanu Zakonom o sigurnosti prometa na cestama  i doživite nezgodu, također nemate pravo na naknadu štete.

U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna od 15.11. tekuće godine do 15.04. iduće godine. Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika.

Pod zimskom opremom podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Pokriće prometna nezgoda ne pokriva štete uzrokovane potresom ili udarom životinje, kao ni štetu koju je vašem vozilu na parkiralištu nanio nepoznati počinitelj. Trebate znati i da pokriće od krađe vozila ili provale u vozilo ne vrijedi ako ste ga ostavili otključanog ili ste na neki drugi način olakšali krađu ili je čak fingirali. Ostala isključenja detaljno su opisana u Općim uvjetima za kasko osiguranje.

Kako se računa premija kasko osiguranja?

Osnovica za obračun premije kasko osiguranja je novonabavna vrijednost vozila, no cijena ovisi i o drugim faktorima. To su dob klijenata, starost vozila i snaga vozila. Naposljetku na cijenu utječe i stečeni bonus. S obzirom da je izračun za svaki pojedini automobil kompleksan, klasični cjenici osiguranja nisu dostupni na internetu i da biste se informirali o cijeni kaska za vaše vozilo trebate zatražiti informativni izračun od osiguratelja.

Kako mogu ostvariti bonus na kasko osiguranje?

Za svaku godinu bez štete bonus se povećava do maksimalnih 50 posto. 

Vožnja automobilom zimi

Što je franšiza?

Kod kasko osiguranja možete sudjelovati u šteti u određenom iznosu tako da ugovorite franšizu. Što je franšiza veća, premija je niža, no prije ugovaranja franšize, važno je da odredite koliko možete platiti u slučaju štete. Primjerice, sklopili ste ugovor o kasko osiguranju i ugovorili franšizu u iznosu od 2250 kn. Dogodi li se prometna nesreća, osiguranje će vam isplatiti iznos umanjen za 2250 kuna, odnosno za visinu franšize.    

Što se događa s policom kod prodaje vozila?

Prodajom vozila i prijenosom vlasništva kasko osiguranje prestaje vrijediti, osim ako je vozilo naslijeđeno.

Što se događa s policom ako je vozilo uništeno ili je nestalo?

I u tom slučaju osiguranje prestaje vrijediti.

Kako se prijavljuje šteta?

Šteta na vozilu može se prijaviti online ili pozivom na 01 6324 200. Nakon što prijavite štetu dobit ćete broj odštetnog zahtjeva. Vozilo ćete dovesti na procjenu, a ako nije u voznom stanju procjenitelj će doći na adresu po dogovoru. Manja oštećenja mogu biti procijenjena i na osnovi fotografija. Odluku o zahtjevu dobit ćete poštom ili elektroničkom poštom, ovisno o tome što ste naveli u zahtjevu. Detaljno opisane korake kod prijave štete pročitajte ovdje.

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme pon-pet: 8-18h, sub 8-13h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme pon-čet: 8:00 - 16:30 h
petak: 8:00 - 14:00 h
Procjena štete pon-čet:8:00 - 16:30 h
petak:8:00 - 14:00 h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Kako bolje i sigurnije voziti

Na što sve trebate obratiti pozornost kako biste smanjili mogućnost nesreće? Pročitajte nekoliko jednostavnih savjeta!

Opširnije
UNIQA Smart kasko plaćate samo koliko vozite!

Odsad svoj automobil možete osigurati od štete na parkiralištu i od štete u vožnji, a kada ćete i koliko dugo biti osigurani odlučujete sami!

Opširnije
Kako pripremiti automobil za put

Putujete li na odmor automobilom, ne zaboravite ga pripremiti za put.

Opširnije
Top 10 pjesama za putovanje automobilom

Donosimo prijedlog 10 top pjesama za putovanje automobilom.

Opširnije
Što donosi novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama: Vozite odgovorno i oprezno jer vas nepažnja može jako skupo stajati

Mogućnost zaplijene automobila okorjelim recidivistima, oduzimanje i ukidanje vozačke dozvole i značajno veće kazne za prometne prekršaje novine su novog Zakona  koji 1. kolovoza stupa na snagu. 

Opširnije
Zašto dijete treba biti vezano u autosjedalici?

Sigurnost djece svakom bi roditelju morala biti na prvom mjestu, no unatoč rizicima koju su ogromni, prema podacima Udruge RODA čak 90 posto roditelja u Hrvatskoj ne koristi autosjedalice pravilno.

Opširnije
Pripremite auto i sebe za vožnju u zimskim uvjetima

Kako vas automobil ne bi iznevjerio u hladnim zimskim danima, prije zime ga pripremite na niske temperature.

Opširnije
Što nakon prometne nezgode

Ako vam se dogodi prometna nezgoda, neovisno o tome tko je za nju odgovoran, pokušajte ostati pribrani i držite se procedure propisane u takvim situacijama.

Opširnije
Najluđe stvari o automobilima koje sigurno niste znali

Automobili su poznati od kraja devetnaestog stoljeća, od kada su promijenili ne samo način prometovanja, već i svijet.

Opširnije
Na što trebate obavezno pripaziti kad osiguravate auto

Ističe li vam obvezno osiguranje automobila, a dosad ste tu policu osiguranja doživljavali samo kao „još jednu formalnost“ razmislite još jednom.

Opširnije
Razbijen mit: stereotipima unatoč, vožnja nije (samo) muški posao

Je li doista tako, jesu li žene generalno lošiji vozači od muškaraca ili je i umijeće vožnje individualno?

Opširnije
Koliko stvarno košta posjedovanje automobila

Planirate li kupnju novog ili rabljenog automobila, vjerojatno znate da će vas taj luksuz i znatno koštati.

Opširnije
Najbolje reklame za automobile svih vremena

Neka briljantna televizijska reklama sigurno vam se dopala, pogledajte naš odabir najboljih.

Opširnije
Zašto je autoosiguranje obvezno i kako ga ugovoriti?

Obvezno autoosiguranje i pokrića koja se mogu ugovoriti za dodatnu zaštitu

Opširnije
Top 7 automobila za gužvu

Zasigurno ste poželjeli imati neki od nevjerojatnih filmskih automobila kojima možete jednostavno preskočiti gužvu.

Opširnije
Slavni glumci za volanom

Svi već znamo kako poznati glumci kuhaju, plešu ili pjevaju, ali koji od njih su vješti za volanom.

Opširnije