Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.192.54.67.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
9 loših navika koje štete ženskom zdravlju

9 loših navika koje štete ženskom zdravlju


Na tome kako izgledamo i kako se osjećamo u određenoj dobi možemo u velikoj mjeri zahvaliti genetici, no i svakodnevnim navikama o kojima previše ne razmišljamo ili ih svjesno zanemarujemo dok nam ne počnu uzrokovati zdravstvene teškoće. Te se navike se obično vežu uz životni stil i način na koji se odnosimo prema našem tijelu, odnosno fizičkom i mentalnom zdravlju.


Visoke potpetice i neudobna odjeća

Mlada žena sjedi na klupi u cipelama s visokim potpeticama

Mnoge žene ne mogu zamisliti dan bez visokih peta, pa ih nose u svako godišnje doba i u svakoj prilici. Liječnici ističu da učestalo nošenje visokih potpetica i uske obuće negativno djeluje na liniju ravnoteže našeg tijela, uzrokuje bol u kralježnici i nogama, te može rezultirati deformacijama i degenerativnim promjenama određenih dijelova tijela, kao i oštećenjem živaca.
Zbog neprirodnog držanja tijela i pritiska na stopala, danak nošenja visokih peta najprije plaća donji dio leđa, koljena i kukovi, što u zrelijim godinama može predstavljati ozbiljan zdravstveni problem.

Nošenje ženskog rublja na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće iz današnje perspektive nalikovalo je kazni: ideal ljepote bilo je korzetom stisnuto tijelo. Žene su s vremenom odbacile oklope, no neke loše navike su ostale, poput nošenja sintetičkog i čipkastog rublja, tanga gaćica te neodgovarajućih modela i veličina grudnjaka. Istraživanja pokazuju da čak 85 posto žena odabire pogrešan broj grudnjaka. Kod grudnjaka treba uskladiti veličinu košarica s naramenicama pa je dobar savjet prije kupnje isprobati što više modela jer grudnjak mora savršeni pristajati i biti udoban.

Velike i preteške torbe

Žena nosi u ruci veliku torbu

Što je torba veća, to je više stvari koje ćemo u nju utrpati! Velike torbe su već godinama u modi, najviše iz praktičnih razloga. Danas sa sobom nosimo mnogo više stvari nego prije: laptop, mobitel, punjače, sredstva za higijenu, kozmetičke torbice, rokovnike, mini kišobrane i mnoštvo drugih sitnica koje nisu neophodne, ali volimo ih imati pri ruci.

Nedavno provedeno istraživanje među ženama u dobi od 21 do 55 godina u Americi je pokazalo da žene danas nose torbe koje teže od tri do čak devet kilograma što opterećuje kralježnicu i utječe na ispravan hod i pravilno držanje tijela. Ovo se najčešće manifestira ukočenošću i bolovima u vratu i ramenima, te koljenima.

Kako bi izbjegle ove probleme, liječnici i fizioterapeuti ženama savjetuju da torbu uvijek prebacuju s jednog ramena na drugo, te da jednostavno - iz torbe izbace nepotrebne stvari!

Alkohol i/ili cigarete

Dvije prijateljice dobro raspoložene u trgovini s odjećom

Činjenica da neumjereno konzumiranje alkohola i pušenje ozbiljno štete zdravlju nije nikakva novost, a ove se loše navike najčešće povezuju s oboljenjima dišnih i probavnih organa i žlijezda. Pušenje i pretjerano konzumiranje alkohola također utječu na naše mentalno zdravlje, izgled te opće stanje organizma.
Veće količine alkohola dehidriraju organizam i ubrzavaju rad bubrega što se negativno odražava na zdravlje ali i na izgled kože, kose i zuba. Kosa postaje suha i lomljiva, koža lica crvena i natečena, a nerijetko dolazi i do pucanja kapilara na licu koje teško prekriva i najbolja šminka.

Pušenje ometa normalnu opskrbu stanica kisikom i uzrokuje brojne tegobe i bolesti kojih se teško i mukotrpno rješavamo. Pored toga što izaziva ovisnost, nikotin iz cigareta uzrokuje brže starenje organizma, te baš kao i alkohol, doprinosi lošem izgledu zuba, kose i kože.

Zanemarivanje stresa

Majka radi na laptopu i telefonira dok joj jedno dijete sjedi u krilu, a drugo pored nje

Iako je stres potpuno normalna reakcija organizma na određena dešavanja iz naše okoline, izloženost dugotrajnom stresu i zanemarivanje njegovih simptoma može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Liječnici ističu da stres sam po sebi ne izaziva bolest, nego upravo njegovo dugotrajno djelovanje na koje se organizam navikao te ga više ne prepoznaje kao stres. Ta kronična količina stresa postepeno dovodi do poremećaja u cijelom organizmu, a prvo se manifestira ukočenošću mišića vrata, brzim umaranjem i glavoboljama. Postepeno, nagomilani stres izaziva nesanicu, pad imuniteta, promjene u krvnom tlaku, pa čak i razvoj infekcija, pretilost, a u ekstremnim slučajevima srčani i moždani udar.

Stresu su posebno izložene žene koje se u moderno vrijeme zbog mnogobrojnih poslovnih i obiteljskih obaveza svakodnevno bore s nedostatkom vremena, nedovoljnom količinom sna i neredovitim obrocima. Najbolji lijek za smanjenje stresa je pronalazak dragocjenog vremena za odmor u kojem se možete u potpunosti posvetiti sebi, bilo da se radi o hobiju, rekreaciji ili prijeko potrebnom snu. Uz ovo, ne zaboravite da namirnice bogate određenim vitaminima i mineralima bitno pospješuju borbu organizma sa stresom, a to su banane, jabuke, smokve i datulje, te riba i cjelovite žitarice.

Pretjerano izlaganje suncu

Baš kao i alkohol i cigarete, pretjerano sunčanje i česti posjeti solariju ozbiljno narušavaju izgled i stanje kože tijela, odnosno vode do njenog ubrzanog starenja. Ova navika dovodi i do stvaranje trajnih mrlja na koži, odnosno hiperpigmentacije koju je, kad je jednom dobijemo, izuzetno teško ukloniti s lica i drugih dijelova tijela kao što su vrat, dekolte, te ruke i šake.

Kako istraživanja pokazuju da vanjski faktori doprinose starenju kože više od 80 posto, dobra je vijest to što ih možemo izbjeći, te tako znatno produžiti mladolik izgled kože. Pored izbjegavanja jakih UV zraka, izgled kože možemo poboljšati zdravom prehranom, dovoljnom količinom sna te unošenjem namirnica koje sadrže visoku količinu antioksidansa. U ovo ubrajamo i preparativnu kozmetiku obogaćenu antioksidansima čime možemo usporiti prirodne, oksidativne procese koji mijenjaju stanje i izgled naše kože.

Izbjegavanje preventivnih pregleda i samopregleda dojki

Rak dojke najčešći je oblik malignog oboljenja žena u cijelom svijetu, a samo u Europi od ove bolesti svake godine oboli oko pola milijuna žena. U Hrvatskoj od raka dojke godišnje oboli 2500 žena. Ove brojke jesu zastrašujuće, no dobra vijest je da je rak dojke izlječiv u čak 95 posto slučajeva ako se otkrije na vrijeme. Zbog toga se redoviti preventivni pregledi i samopregledi ne smiju odgađati. Prvi ultrazvuk dojki preporuča se već nakon 20. godine života, a nakon 40. i obvezi mamografski pregledi.

Neredoviti posjeti ginekologu

Žensko tijelo tijekom života prolazi i doživljava razne promjene, te svaka žena treba obratiti posebnu pažnju na bolesti vezane uz spolne i reproduktivne organe i one uzrokovane promjenom razine hormona u tijelu. Iako se svim ženama preporučuje barem jedan kompletan ginekološki pregled godišnje, žene bez zdravstvenih tegoba ga često preskaču ili odgađaju. Ipak, činjenica je da je maligna oboljenja maternice i jajnika u ranoj fazi veoma teško otkriti, pa su vaginalni ultrazvuk i redovni papa-test jedini načini na koji se ove bolesti otkrivaju u ranim fazama.

Redovni pregledi također otkrivaju i prate rast mioma - najčešćih dobroćudnih tumora kod žena. Miomi nisu fatalni po život, no mogu izazvati dugotrajno i obilno menstrualno krvarenje te neugodne bolove u trbuhu i zdjelici.

Pretjerano konzumiranje soli, šećera i 'opasnih' masti

Srčani i moždani udar su u današnje vrijeme vodeći uzrok smrtnosti kod muškaraca ali i kod žena. Rizik od od kardiovaskularnih bolesti kod mlađih žena je niži, no već od 50. godine života, srčani i moždani udar te bolesti krvnih žila u istoj mjeri pogađaju i žene i muškarce.
I u ovom slučaju,
prevencija spašava život. To se prvenstveno odnosi na smanjenje unosa soli, šećera i nezdravih masnoća, te prelazak na prehranu bogatu vlaknima. Izbacivanjem slatkiša, brze hrane i grickalica nećete samo povećati nivo energije, već ćete uvelike smanjiti rizik od ovih, najčešće fatalnih bolesti i stanja.

Isto tako nije loše ponoviti da fizička aktivnost i rekreacija čine apsolutno čudo za vaš organizam, te da se ljudi koji dnevno na rekreaciju izdvoje samo 30 minuta, osjećaju i izgledaju bolje te - žive duže!

Premalo vremena za sebe

Mlada žena vježba jogu u stanu

Puno žena se žali na previše obaveza zbog kojih jednostavno nema vremena za sebe. Ako ste među njima, zapitajte se koliko minuta u danu koji traje 1440 minuta posvećujete sebi? Uzmite predah ili nekoliko njih u danu i posvetite se sebi. Radite nešto u čemu uživate. To može biti obično koncentrirano disanje u pauzi od posla, šetnja, čitanje knjige ili gledanje dobre serije, bavljenje hobijem…štogod da vas veseli, nađite vremena za to. Sve je u dobroj organizaciji i postavljanju prioriteta.  A nema važnijeg od vas!

Zdravi i vitalni uz UNIQA osiguranje

Zdravlje i vitalnost nam uvijek trebaju biti na prvom mjestu jer samo zdravi možemo biti zaista sretni. Zdrave životne navike, preventivni pregledi i odgovarajuće zdravstveno osiguranje nam doslovno mogu spasiti život u svakoj životnoj dobi, te ih ni u kom slučaju ne bi trebali uzimati olako.

UNIQA osiguranje u svojoj mreži okuplja vrhunske zdravstvene ustanove širom Hrvatske, liječnike koje možete birati sami i što je najvažnije - omogućava vam pregled bez uputnica i bez dugih lista čekanja. Više o UNIQA dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju pročitajte u Vodiču kroz dopunsko zdravstveno osiguranje i Vodiču kroz dodatno zdravstveno osiguranje.
 

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Poziv s mobitela: *200
UNIQA Non-Stop 0-24h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme pon-čet: 8:00 - 16:30 h
petak: 8:00 - 14:00 h
Procjena štete pon-čet:8:00 - 16:30 h
petak:8:00 - 14:00 h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Kako bolje i sigurnije voziti

Na što sve trebate obratiti pozornost kako biste smanjili mogućnost nesreće? Pročitajte nekoliko jednostavnih savjeta!

Opširnije
UZV dojki - imate li razlog za brigu?

Savjeti dr. med. Drage Ljubić, Zdravstveni centar Novamed


Opširnije
Moje dijete ima temperaturu - što učiniti?

Savjeti dr. med. Ive Palčić, Poliklinika za dječje bolesti Helena

Opširnije
Najpopularnije aplikacije za praćenje zdravlja

Tražite najbolje aplikacije za očuvanje svog zdravlja? Bilo da se brinete o svom tijelu ili o svom umu, ove stvari jednostavno morate isprobati!

Opširnije
UNIQA Smart kasko plaćate samo koliko vozite!

Odsad svoj automobil možete osigurati od štete na parkiralištu i od štete u vožnji, a kada ćete i koliko dugo biti osigurani odlučujete sami!

Opširnije
Sedam savjeta za zaštitu doma za vrijeme godišnjeg odmora

Savjeti za sigurnost doma prije odlaska na godišnji odmor

Opširnije
Najbolja mjesta za izlet u kontinentalnoj Hrvatskoj

Ako ne idete na more, iskoristite vikend ili slobodan dan za posjet nekoj od predivnih izlet destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj

Opširnije
Kako pripremiti automobil za put

Putujete li na odmor automobilom, ne zaboravite ga pripremiti za put.

Opširnije
Što zapravo znači brinuti o sebi?

Popis nekoliko univerzalnih stvari koje već sutra možete početi prakticirati ako se želite uistinu početi brinuti o sebi.

Opširnije
Pametnim trošenjem do više zadovoljstva u životu

Promjene navika trošenja mogu nas učiniti sretnijima i zadovoljnijima.

Opširnije
Prava u osiguranju

Vodimo vas kroz vaša prava u osiguranju – od ugovaranja do isplate

Opširnije
Zdravlje nakon četrdesete: preporučeni preventivni pregledi

Donosimo preporuke na što biste trebali pripaziti nakon što uđete u peto desetljeće, iako možda nemate nikakvih zdravstvenih tegoba.

Opširnije
Biti ili ne biti sam svoj majstor?

Što doma možete popraviti uz malo alata, a što je bolje prepustiti majstoru od zanata

Opširnije
Kako iznajmiti stan

6 koraka do uspješnog najma stana

Opširnije
Savjeti za uspješnu prodaju automobila

Sve što trebate znati o prodaji rabljenog vozila - od oglašavanja do prijepisa vlasništva

Opširnije
Najvažnija pitanja i odgovori o potresu

Kako prijaviti štetu, kako osigurati dom od potresa i jesu li se cijene osiguranja mijenjale

Opširnije
Vodič kroz kasko osiguranje

Pitanja i odgovori o kasko osiguranju

Opširnije
10 stvari koje možete učiniti za naš planet

Jednostavne stvari koje možete primijeniti odmah, želite li pomoći očuvanju prirode odnosno smanjiti svoj ekološki otisak.

Opširnije
9 loših navika koje štete ženskom zdravlju

Neke svakodnevne navike kojih možda nismo ni svjesne s vremenom nam mogu prouzročiti zdravstvene teškoće 

Opširnije
Vodič kroz dodatno zdravstveno osiguranje

Najvažnija pitanja i odgovori o dodatnom zdravstvenom osiguranju: tko ga može ugovoriti i kako, te koliko košta polica

Opširnije
Nezgode u kućanstvu i kako ih izbjeći

Ozljede zadobivene kod kuće češće su od ozljeda na radu!

Opširnije
Vodič kroz dopunsko zdravstveno osiguranje

Najvažnija pitanja i odgovori o dopunskom zdravstvenom osiguranje: čemu služi, tko ga može ugovoriti i koje pogodnosti pruža

Opširnije
Kako pripremiti dijete za školu

Donosimo savjete kako pripremiti klince za školu i cijeloj obitelji olakšati prve tjedne školske godine u kojem razbibrigu zamjenjuju obaveze.

Opširnije
Top 10 pjesama za putovanje automobilom

Donosimo prijedlog 10 top pjesama za putovanje automobilom.

Opširnije
Zašto je djecu bolje odvesti u prirodu nego u šoping centar

Igra u prirodi je zdrava, djeca razvijaju empatiju prema drugim živim bićima, a planiranje izleta povezuje i usrećuje cijelu obitelj

Opširnije
Bicikliranje – zdrav i društveno poželjan način prometovanja

Kriza sa širenjem bolesti COVID-19 pridonijela je popularizaciji održivih načina prometa 

Opširnije
Jesu li uredi otvorenog tipa stvar prošlosti?

Hoće li zdravstvena kriza zauvijek promijeniti način na koji poimamo poslovni prostor?

Opširnije
Kvalitetna prehrana najbolja je prevencija

Ono što jedemo određuje našu budućnost i kvalitetu života.

Opširnije
Zarazite se samo humorom i smijehom

Držite distancu, ali približite se osmijehom!

Opširnije
Nakon fizičkog zdravlja treba sačuvati i zdrav razum

Složili smo listu stvari koje nam mogu pomoći sačuvati mentalno zdravlje.

Opširnije
Kako uskladiti rad od kuće i privatni život

Ravnoteža između poslovnog i privatnog života, tzv. „work-life balance“ je u uvjetima pandemije koronavirusa i rada od kuće poprimila sasvim novo značenje. 

Opširnije
Kako zadržati pozitivan stav za vrijeme krize

Život nam se svima okrenuo naglavačke. Evo na što se trebamo fokusirati da bismo zadržali pozitivan stav.

Opširnije
Tko kaže da se ne možete liječiti u Europi?

Ne morate seliti iz Hrvatske da biste ostvarili vrhunske zdravstvene usluge u Europi – među njima i drugo liječničko mišljenje te liječenje teških bolesti u iznosu do čak 2 milijuna eura!

Opširnije
Treba li vam digitalna detoksikacija?

Možete li zamisliti dan, tjedan ili čak mjesec dana bez mobitela i interneta? 

Opširnije
Kako vježbati kreativnost

Kreativnost je vještina na kojoj se može raditi i svi tu sposobnost možemo razvijati! 

Opširnije
Sve što morate znati o putnom osiguranju

Dok ste na odmoru nije vrijeme za dodatne brige.

Opširnije
Sedam pravila za sretne blagdane

Bilo da spadate u obožavatelje Božića ili ste istinski Grinch, dobro je prisjetiti se i živjeti vrijednosti zbog kojih Božić i jest najčarobniji blagdan.

Opširnije
Mogu li internet i društveni mediji biti sigurni za djecu

Kad je primjereno da dijete otvori profil na društvenim mrežama, koliko vremena može provesti na internetu i kako ga zaštititi od mogućih opasnosti?

Opširnije
Kako srezati troškove i uživati u financijskoj neovisnosti

Kako se riješiti stihijskog kupovanja, minusa i preuzeti kontrolu nad svojim novcem

Opširnije
Razlike između dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja

Što je dopunsko, a što dodatno zdravstveno osiguranje, čemu služe i tko ih treba?

Opširnije
Što nas djeca mogu naučiti

Usred važnog nastojanja da djecu učinimo što sličnijima sebi, zaboravljamo što sve mi možemo od njih naučiti. 

Opširnije
Što donosi novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama: Vozite odgovorno i oprezno jer vas nepažnja može jako skupo stajati

Mogućnost zaplijene automobila okorjelim recidivistima, oduzimanje i ukidanje vozačke dozvole i značajno veće kazne za prometne prekršaje novine su novog Zakona  koji 1. kolovoza stupa na snagu. 

Opširnije
Razlozi za donošenje najvažnije financijske odluke u životu

Ovo su neke životne prekretnice koje ljude motiviraju da kupe životno osiguranje.

 

Opširnije
Pet ideja kako ljetne praznike učiniti djeci zanimljivima

U jeku ljetnih praznika, evo nekoliko ideja kako da u djetetu školske dobi potaknete neke korisne navike, kreativnost i humanost.

Opširnije
Poslije oluje treba se pripremiti na novu: evo zašto je važno osigurati nekretninu (2.dio)

Odmah iza straha od provale, nalaze se rizici od požara ili puknuća cijevi koji mogu izbiti u vašoj kući, stanu ali i u nekom od susjednih stanova

Opširnije
Poslije oluje treba se pripremiti na novu: evo zašto je važno osigurati nekretninu (1.dio)

Zašto je važno osigurati nekretninu i što se sve može pokriti osiguranjem

Opširnije
Kako prebaciti u nižu brzinu i najbolje iskoristiti slobodno vrijeme

„Sposobnost da inteligentno iskoristimo dokolicu posljednji je proizvod civilizacije“-Bertrand Russel

Opširnije
Financijska pismenost: zašto nam treba i kako nam može promijeniti život

Preuzimanje odgovornosti za vlastitu budućnost i donošenje ispravnih financijskih odluka pomaže ostvarenju životnih ciljeva i donosi dobrobit cijelom društvu.

Opširnije
Kako pobijediti proljetni umor

Premda je proljeće godišnje doba kojem se svi veselimo jer se priroda budi i počinje novi životni ciklus, mnoge muči proljetni umor. Je li to mit ili našem organizmu doista treba neko vrijeme da se privikne na nove vremenske uvjete? 

Opširnije
Sedam stvari koje trebate napraviti prije kupnje novog doma (na kredit)

Ako se spremate kupiti stan ili kuću i započeti novi život pod vlastitim krovom, pročitajte ovih sedam savjeta prije nego što uletite u avanturu zvanu stambeni kredit.   

Opširnije
5 savjeta za opuštenije blagdane

Tko ovo doba godine ne bi volio, tko bi mu odolio? Kako se othrvati prevelikim očekivanjima i izbjeći blagdanski stres, donosimo u novom blogu.

Opširnije
6 najčešćih financijskih grešaka koje činimo u mladosti

Iako se često čini da su mjesečna primanja i nekretnine najbolji pokazatelj imovinskog stanja, stvarna financijska situacija je zapravo zbir svih financijskih odluka koje smo donijeli tijekom života.

Opširnije
Zašto smo pokrenuli Radost života ili priče koje čine razliku

Upoznajte Stellu, zvijezdu bez granica i Ermina, dječaka romske nacionalnosti koji kad odraste želi biti baš kao njegov tata!
FOTO: Rade Popadić/Dalmacija danas

Opširnije
Osiguraj posao koji voliš online

Osiguranje imovine obrtnika i poduzetnika odsad se može ugovoriti online!

Opširnije
Dobri razlozi za dodatno zdravstveno osiguranje za dijete – već od rođenja

S dodatnim zdravstvenim osiguranjem birate ustanovu i termin pregleda u renomiranoj zdravstvenoj ustanovi. Bez uputnica i lista čekanja.

Opširnije
Ono što volimo to i osigura(j)mo!

Nekretninu u kojoj živi osiguralo je manje od trećine građana Hrvatske.

Opširnije
Kad ste spremni reći DA za kućnog ljubimca?

Kućni ljubimci. Ta slatka mala stvorenja koja brzo narastu u veliku obavezu. Tko bi im odolio? Kako odabrati između psa, mačke, hrčka ili ribice?

Opširnije
Tko se boji rizika još?

Naslovu unatoč, ne trebamo se bojati rizika, već njihovih posljedica.

Opširnije
Ne dajte ekranima da izgladne vaše srce

Hrvatski predškolci provode 2,4 sata dnevno pred ekranom. Kako onda zaštititi djecu od prekomjernog izlaganja ekranima?

Opširnije
Kako naše potrebe i odgovornosti rastu s djecom

Svatko tko ima djecu, zna kako to ide: godine prolaze munjevito i nismo se ni okrenuli, a naša beba već je na pragu proslave zadnjeg jednoznamenkastog rođendana.

Opširnije
Kako odgovoriti na pitanja od kojih boli glava

Sigurno ste se bezbroj puta našli u situaciji da vam netko postavi nepristojno pitanje i niste se ni snašli, a već se opravdavate, objašnjavate…nemojte

Opširnije
Rad u papučama: prednosti, mane i kako stojimo s tim u Hrvatskoj

Svijet u kojem sve brojnija radna snaga postaju milenijci, tipična slika radnog mjesta u uredu, uz osmosatno radno vrijeme, godišnji odmor i rad u tvrtki „dok nas mirovina ne rastavi“, lagano postaje retro.

Opširnije
Zašto dijete treba biti vezano u autosjedalici?

Sigurnost djece svakom bi roditelju morala biti na prvom mjestu, no unatoč rizicima koju su ogromni, prema podacima Udruge RODA čak 90 posto roditelja u Hrvatskoj ne koristi autosjedalice pravilno.

Opširnije
Čišćenje kao terapija

Psiholozi tvrde da osjećaj kontrole koji osigurava čišćenje životnog prostora uspješno nadoknađuje nemogućnost preuzimanja kontrole u drugim područjima života.

Opširnije
Odgovori na najčešća pitanja o osiguranju doma

Iako je osiguranje doma dobrovoljno, spada u osnove planiranja mirnog i bezbrižnog života.

Opširnije
Pripremite auto i sebe za vožnju u zimskim uvjetima

Kako vas automobil ne bi iznevjerio u hladnim zimskim danima, prije zime ga pripremite na niske temperature.

Opširnije
Što nakon prometne nezgode

Ako vam se dogodi prometna nezgoda, neovisno o tome tko je za nju odgovoran, pokušajte ostati pribrani i držite se procedure propisane u takvim situacijama.

Opširnije
Najluđe stvari o automobilima koje sigurno niste znali

Automobili su poznati od kraja devetnaestog stoljeća, od kada su promijenili ne samo način prometovanja, već i svijet.

Opširnije
Na što trebate obavezno pripaziti kad osiguravate auto

Ističe li vam obvezno osiguranje automobila, a dosad ste tu policu osiguranja doživljavali samo kao „još jednu formalnost“ razmislite još jednom.

Opširnije
Razbijen mit: stereotipima unatoč, vožnja nije (samo) muški posao

Je li doista tako, jesu li žene generalno lošiji vozači od muškaraca ili je i umijeće vožnje individualno?

Opširnije
Koliko stvarno košta posjedovanje automobila

Planirate li kupnju novog ili rabljenog automobila, vjerojatno znate da će vas taj luksuz i znatno koštati.

Opširnije
Sedam najčešćih zabluda o zdravstvenom osiguranju

Boli glava od svih tih naziva i vrsta zdravstvenih osiguranja?

Opširnije
9 savjeta za sretan put u daleke, egzotične zemlje

Donosimo nekoliko korisnih savjeta za sve avanturiste.

Opširnije
Što sve obuhvaća putno osiguranje

Jeste li mislili na nepredviđene situacije koje vam se mogu dogoditi na putu u stranoj zemlji?

Opširnije
Najbolje reklame za automobile svih vremena

Neka briljantna televizijska reklama sigurno vam se dopala, pogledajte naš odabir najboljih.

Opširnije
Zašto trebate osigurati svoj dom

U kojoj god priči se pronašli, da bi vaša kućica zauvijek ostala – vaša slobodica, trebate je osigurati.

Opširnije
Krećete na godišnji odmor. A provalnici?

Opasnost od provale u obiteljsku kuću ili stan treba shvatiti ozbiljno.

Opširnije
Sistematski pregled kao vaša prva dobra odluka

Sistematski pregledi sadrže kombinacije pregleda i pretraga

Opširnije
Zdravo dijete će biti zdrav i sretan čovjek

Temelji zdravih životnih navika stvaraju se još u dječjoj dobi.

Opširnije
Pet najvećih nedoumica o životnom osiguranju

Kako postajemo stariji shvaćamo da je životno osiguranje jedan od temelja dobrog financijskog plana.

Opširnije
Životno osiguranje – financijski instrument koji trebate koristiti

Ovisno o vašim financijskim i obiteljskim prilikama, dobi, poslu kojim se bavite i drugim parametrima, možete odabrati vrstu osiguranja koje najbolje odgovara vašim potrebama te iznos koji možete plaćati.

Opširnije
Ne dajte lopovu priliku

Dok vi odmarate, lopovima počinje radna sezona! Ne riskirajte i osigurajte svoj dom kako vas na povratku s toplog Jadrana ne bi dočekao hladan tuš! 

Opširnije
S jednom kunom na dan osigurajte stan i sebi miran san

Vraćate se kući. Pred zgradom u kojoj živite ugledate vatrogasna kola…Sirena odzvanja čitavim kvartom...

Opširnije
Zamke na koje trebate pripaziti kad kupujete nekretninu

Kako ne biste zapali u zamke pri kupnji stana, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći u izboru nekretnine.

Opširnije
Kako o uređenju doma razmišljaju žene, a kako muškarci

Muški kriteriji se razlikuju od ženskih - zašto je to tako?

Opširnije
Jeste li sigurni da je vaše dijete sigurno na internetu

Svijet u kojem danas odrastaju djeca nije ni nalik svijetu u kojem su odrastali njihovi roditelji.

Opširnije
Ako imam europsku karticu zdravstvenog osiguranja, treba li mi putno

Europska kartica zdravstvenog osiguranja nema sva pokrića koja ima putno osiguranje.

Opširnije
Zašto je autoosiguranje obvezno i kako ga ugovoriti?

Obvezno autoosiguranje i pokrića koja se mogu ugovoriti za dodatnu zaštitu

Opširnije
Top 7 automobila za gužvu

Zasigurno ste poželjeli imati neki od nevjerojatnih filmskih automobila kojima možete jednostavno preskočiti gužvu.

Opširnije
Slavni glumci za volanom

Svi već znamo kako poznati glumci kuhaju, plešu ili pjevaju, ali koji od njih su vješti za volanom.

Opširnije